1. Home
  2. Docs
  3. Handleiding SEM
  4. FAQ
  5. Wijzigen gegevens in een tabel

Wijzigen gegevens in een tabel

Wijzigen kolommen

Binnen SEM wordt er op diverse plekken tabellen getoond. De kolommen die in de tabel worden getoond, kunnen bij de meeste tabellen gewijzigd worden. Ga daarvoor naar de lijst en vervolgens met de muis naar de rechterkant van de koptekst van de tabel. Er verschijnt dan een tandwiel.

Klik op het tandwiel en vervolgens verschijnt een lijst met alle mogelijke velden die toegevoegd kunnen worden. Selecteer de gewenste velden en klik vervolgens buiten de lijst om deze te sluiten.

SEM onthoudt je instellingen. De volgende keer dat je dezelfde tabel opent, worden de kolommen en groeperingen van de laatste keer automatisch toegepast.

NB mocht er geen tandwiel verschijnen, neem dan contact op met de applicatiebeheerder. Dit kan duiden op het ontbreken van bepaalde rechten binnen de applicatie.

Groeperen

Het is mogelijk om gegevens in tabellen te groeperen. Om dat te doen, moet je de betreffende kolom in de koptekst met de muis aanklikken en naar voren slepen. Helemaal vooraan aan de koptekst is namelijk een klein vierkant. Zodra je de kolom daar loslaat, zal hierop gegroepeerd worden.

Het vierkante kader, vooraan in de koptekst van de tabel
Groerping op de kolom BU eigenaar

Het is ook mogelijk om te werken met subgroepering onder de groepering. Sleep daartoe de volgende kolom in het vierkant.
LET OP: het vierkant staat nu achter de laatste kolom van de groepering.

Werken met subgroepering en het vierkant waarin de volgende kolom gesleept moet worden